تبلیغات


 
امتیاز موضوع:
  • 29 رأی - میانگین امتیازات: 3.1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان

غذاهای گیلکی : باقلا قاتوق
آفلاین lastwall
14 دى 1390 , 02:19 ب.ظ
ارسال: #1
غذاهای گیلکی : باقلا قاتوق


سلام زاکون
مو ندونم امی گیلک کورون و اکی گیله زناکون کوره ایساد باد انی امره آشپزی گیلکی یاد بدد ده....22

گیله زناکون همکاری نکون ده....29

ده مو خودم با شروع بونم

امرو طرز پخت باقلا قاتوق شمره یاد دمه...

البته دونم همه ده بلدن اینه چاکونن ولی برای اوشونی که یادودد ای غذا این دستور نمه تا بعد برسیم به غذاهای سخت تر;-p


انجمن گفتگوی گیلک زبانان (بازار روز گیل یاوران)



مواد لازم برای پخت باقلا قاتق برای سه نفر:

- پاچه باقالی* تر ۱٫۵ پیمانه (خشک* ۱ پیمانه)

- کره ۵۰ گرمی یک بسته

- سیر نصف یک بوته بزرگ یا یک بوته کامل کوچک

- شوید خشک چهار قاشق غذاخوری (شوید تر هم میشه استفاده کرد ام خشکش معطر تره)

- تخم مرغ متوسط یک عدد

- زردچوبه دو قاشق چایخوری

- نمک و فلفل به مقدار کافی

ابتدا سیر را در کره تفت می دهیم و همزمان زردچوبه را اضافه می نماییم، باقالی هایی را که پوست دوم آنرا جدا کرده ایم اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم. در این مرحله اگر احساس کردیم زردچوبه کم است بیشتر اضافه می کنیم تا باقالی ها یکدست زرد شوند.

بعد نوبت شوید است که اگر تر باشد باید بیشتر تفت دهیم.

همزمان آب را جوش آورده و به اندازه ای روی خورشت می ریزیم که که آب روی باقالیها را بگیره و نه بیشتر. چون باقالی زود می پزد و کلأ این خورشت باید کم آب باشد. یک ربع تا بیست دقیقه بعد موقعی که یکی دوتا از باقالیها را با دست امتحان کردیم و دیدیم نیم پز شده نمک را اضافه کرده و تخم مرغ را بدون هم زدن به غذا اضافه می کنیم . تا حدود بیست دقیقه بعد باقالیها کاملأ می پزند و تخم مرغ هم می بندد. یادتان باشد موقع کشیدن این غذا باید تخم مرغ ها سالم بمانند.

این روش پخت تنها روش پخت اصیل باقلا قاتق است و همینجا با عرض پوزش از خانم رزا منتظمی اعلام مینمایم هرگز از گوجه در این غذا استفاده نکرده و اصالت آنرا زیر سوال نبریم.

از چاشنی های لذیذ این غذا ماهی شور(روناس زده به رنگ قرمز) یا ماهی سفید دودی است که به زودی عکسش رو براتون می ذارم.راستی اگه برنج دودی هم داشتید که دیگه با این غذا نور الانور میشه!

* پاچ در زبان گیلکی به معنای کوتاه است و این پیشوند از آنجا که در مقام مقایسه این باقالی با باقالیه باقالی پلو (در گیلان معروف به باقالی مازندرانی) کوتاهتر است به نام این دانه اضافه شده. من همیشه تو فصل بهار این باقالی رو با پوست اول از رشت می خرم و فریز می کنم اما میشه تو زمستون خشکشم خرید و یه شب تو آب گذاشت و پوست کند. این باقالی تو پاییز هم به بازارهای شمال میاد که درشتر و بی رنگ تره و بهش باقالیه کشاورزی می گند….من مشابه اون رو تو تجریش زیاد دیدم، این باقالی شیرین تره و خیلی زود می پزه حتی ممکنه له هم بشه بنابر این باید تو پختش دقت کرد. البته طعمش مثل باقالیهای بهار نیست اما از هیچی بهتره!

امیدوارم این غذا رو درست کنید و از خوردنش لذت ببرید.

لینک ها و تصاویر برای شما نمایش داده نمی شود یا کنید تا آنها را مشاهده کنید




مردم تو ما شدیم...
کوروش والا..
22
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربرپست های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخپاسخ
آفلاین kourosh
14 دى 1390 , 09:12 ب.ظ
ارسال: #2
RE: غذاهای گیلکی : باقلا قاتوق


آقا تی نومره بیست فقط نوئتی که تخم مرغ یا بقول ما مرغونه ترجیحا محلی ببون با زرده ی نارنجی رنگ قربونش برم 41
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربرپست های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخپاسخ


موضوع‌های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
Information اسم های گیلکی و گیلانی lastwall 12 2,967 04 بهمن 1392 08:55 ب.ظ
آخرین ارسال: gilelako
  غذاهای گیلکی : فسنجون Sorkhejol 5 747 15 دى 1390 11:25 ب.ظ
آخرین ارسال: Lilekooh

پرش به انجمن:

back to top






   
 

طراحی شده توسط GileMard
قدرت گرفته از MYBB.com
Gilyavaran@Gmail.com
ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free

بهترین نمایش در: